Zoek
Sluit dit zoekvak.
Black Friday: 50% korting van 21 tot 27 november
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gedenksieraden

 • Aanbieding! Ashanger Hart

  Ashanger Hart

  Oorspronkelijke prijs was: €49.95.Huidige prijs is: €24.95.
 • Aanbieding! Geboorte ketting

  Geboorte ketting

  Oorspronkelijke prijs was: €49.95.Huidige prijs is: €19.95.
 • Aanbieding! Waterlelie

  Geboortebloem ketting zilver

  Oorspronkelijke prijs was: €25.00.Huidige prijs is: €19.95.
 • Aanbieding! aandenken overleden hond

  Aandenken overleden hond

  Oorspronkelijke prijs was: €69.95.Huidige prijs is: €19.95.
 • Aanbieding! Bar-Ketting 3D gegraveerd

  Bar-Ketting 3D gegraveerd

  Oorspronkelijke prijs was: €45.95.Huidige prijs is: €14.95.

Gedenksieraden: Een Tastbare Herinnering aan Uw Dierbaren

Gedenksieraden zijn een prachtige en unieke manier om de herinnering aan een overleden dierbare levend te houden. Wij nemen u mee in de wereld van gedenksieraden en laten we u de verschillende opties en mogelijkheden zien.

Soorten Gedenksieraden

Er zijn diverse soorten gedenksieraden beschikbaar, zoals hangers, ringen en armbanden. In deze sieraden kunnen symbolische elementen verwerkt worden, zoals een vingerafdruk, een klein beetje as of een haarlok.

Assieraden

Assieraden zijn speciaal ontworpen om een kleine hoeveelheid as van een overleden dierbare te bewaren. Deze sieraden kunnen in verschillende vormen en materialen worden gemaakt.

Vingerafdruksieraden

Vingerafdruksieraden zijn voorzien van de unieke vingerafdruk van een overleden dierbare. De gravure wordt gemaakt met een geavanceerde lasertechniek, waardoor deze van perfecte kwaliteit zijn.

Haarloksieraden

Haarloksieraden bevatten een haarlok van de overledene. Dit kan een subtiele en persoonlijke manier zijn om een dierbare bij u te dragen. Haarloksieraden kunnen in diverse vormen en materialen worden gemaakt.

Het Bewaren van een Haarlok van een Overledene in een Asketting: Een Eeuwige Herinnering

Verlies is een onvermijdelijk onderdeel van het leven, maar dat maakt het niet minder moeilijk. We zoeken naar manieren om onze dierbaren te herinneren, om hun aanwezigheid op een of andere manier bij ons te houden. Een zeer intieme en respectvolle manier om dit te doen is door een haarlok van de overledene te bewaren in een speciaal daarvoor ontworpen asketting.

Hoe Doe Je Dit?

 1. Selecteer een Haarlok: Kies een haarlok die een speciale betekenis voor je heeft. Dit kan zijn van een moment dat je hebt gedeeld, of gewoon omdat het mooi is.

 2. Bereid de Asketting voor: Open het kleine compartiment van de asketting. Dit is meestal een schroefmechanisme of een kleine sluiting.

 3. Plaats de Haarlok: Rol de haarlok voorzichtig op en plaats deze in het compartiment. Als het compartiment ook as bevat, zorg er dan voor dat beide respectvol naast elkaar kunnen liggen.

 4. Sluit de Asketting: Schroef het compartiment dicht of sluit het op de manier die bedoeld is. Veel mensen kiezen ervoor om een klein beetje lijm op de schroefdraad te doen voor extra zekerheid.

 5. Draag met Liefde: Draag de asketting dicht bij je hart, als een tastbare herinnering aan je dierbare.

Waarom een Haarlok van een Overledene Bewaren?

Het bewaren van een haarlok van een overledene kan een fysieke en emotionele bron van comfort zijn. Het geeft je iets tastbaars om vast te houden, een deel van hun essentie die je altijd bij je kunt dragen. Het is ook een manier om respect en eer te betonen aan hun leven en de liefde die jullie deelden.

Voor meer informatie over het rouwproces en manieren om ermee om te gaan, bezoek verwerken van verlies.

Bij Avaressa begrijpen we dat ieder verlies uniek is, en we zijn er om je te ondersteunen bij elke stap van dit emotionele proces.

Materialen en Stijlen

Gedenksieraden kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, zoals goud, zilver, edelstaal en zelfs glas. Daarnaast zijn er verschillende stijlen beschikbaar, van klassiek en tijdloos tot modern en minimalistisch.

Goud

Gouden gedenksieraden zijn duurzaam en hebben een tijdloze uitstraling. Ze kunnen zowel gepolijst als mat worden afgewerkt en zijn verkrijgbaar in geelgoud, witgoud en roségoud.

Zilver

Zilveren gedenksieraden zijn een betaalbare en populaire keuze. Ze hebben een subtiele glans en zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen en afwerkingen.

Edelstaal

Edelstalen gedenksieraden zijn modern en hebben een strakke uitstraling. Ze zijn bestand tegen krassen en corrosie, wat ze een duurzame keuze maakt.

Glas

Glas is een uniek materiaal voor gedenksieraden, omdat het as, een haarlok of een vingerafdruk zichtbaar kan maken. Glazen gedenksieraden zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen.

Het Kiezen van het Juiste Gedenksieraad

Bij het kiezen van een gedenksieraad is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke stijl en voorkeuren. Denk na over het materiaal, de vorm en het ontwerp dat het beste bij u past en het meest recht doet aan de herinnering van uw dierbare. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het kiezen van het perfecte gedenksieraad:

 1. Draagcomfort: Kies een sieraad dat comfortabel is om te dragen en past bij uw levensstijl. Als u bijvoorbeeld veel met uw handen werkt, is een ring wellicht minder geschikt.
 2. Materiaalkeuze: Overweeg welk materiaal het beste bij u past, zowel qua uitstraling als duurzaamheid. Goud is bijvoorbeeld duurzamer dan zilver, maar ook duurder.
 3. Ontwerp: Denk na over het ontwerp van het sieraad en of dit past bij uw persoonlijke smaak en stijl. Kiest u liever voor een opvallend sieraad of een subtiel ontwerp?
 4. Symboliek: Overweeg welke symboliek u wilt verwerken in het sieraad, zoals een vingerafdruk, as, of haarlok. Dit kan het sieraad nog persoonlijker en betekenisvoller maken.

Onderhoud en Verzorging van Gedenksieraden

Om ervoor te zorgen dat uw gedenksieraad mooi blijft en een leven lang meegaat, is het belangrijk om het sieraad goed te onderhouden en te verzorgen. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van uw gedenksieraad:

 1. Reiniging: Reinig uw sieraad regelmatig met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Vermijd agressieve chemicaliën die het materiaal kunnen aantasten.
 2. Opbergen: Bewaar uw sieraad in een zacht doosje of zakje om krassen en beschadigingen te voorkomen. Houd het sieraad uit de buurt van direct zonlicht en vochtige ruimtes.
 3. Draagadvies: Draag uw gedenksieraad niet tijdens zware lichamelijke activiteiten, zwemmen of douchen om beschadigingen te voorkomen.
 4. Periodieke controle: Laat uw sieraad regelmatig controleren door een juwelier om te zorgen dat alle onderdelen nog stevig vastzitten en het sieraad in goede staat verkeert.

Gedenksieraden zijn een bijzondere manier om de herinnering aan een overleden dierbare levend te houden. Er zijn tal van opties en mogelijkheden, variërend van assieraden en vingerafdruksieraden tot haarloksieraden, en diverse materialen zoals goud, zilver, edelstaal en glas. Door goed na te denken over uw persoonlijke voorkeuren en de symboliek die u wilt verwerken in het sieraad, kunt u een uniek en betekenisvol gedenksieraad kiezen dat de herinnering aan uw dierbare op een mooie en tastbare manier bij u houdt. Vergeet niet om uw gedenksieraad goed te onderhouden en verzorgen om het een leven lang mooi te houden.