Zoek
Sluit dit zoekvak.
Black Friday: 50% korting van 21 tot 27 november
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Brace(let) Uzelf: Uw gids voor armbanden

Gouden schakelarmband

Als het om mooie sieraden gaat, zijn armbanden altijd goede geschenken. Zelfs als u alleen uzelf verwent, kunt u niet fout gaan met een mooie armband om aan uw collectie toe te voegen. Wat arm candy zo aantrekkelijk maakt, is dat men er op een heel andere manier van kan genieten dan van halskettingen of oorbellen – u ziet een armband die u draagt immers veel gemakkelijker dan andere sieraden!

Armbanden zijn perfect om in laagjes te dragen, te stapelen, en om van dag tot dag af te wisselen. Ze zijn er in verschillende stijlen, materialen, en maten, waarmee u rekening moet houden bij uw aankoop. Lees verder om alles te leren over de basisprincipes van het cadeau geven, de soorten armbanden, en waar u ze kunt kopen.

Soorten armbanden

Voordat wij in de dingen duiken die u moet overwegen voordat u een armband koopt, is het nuttig om de meest gedragen armbanden en stijlen te kennen. Niet alle armbanden zijn gelijk geschapen, en zeker niet als het om fijne sieraden gaat, en sommige verschillende soorten armbanden zijn beter voor bepaalde gelegenheden.

Bangle

Traditioneel stijf en zonder sluiting, zijn bangle armbanden ringvormig en schuiven ze gewoon over de pols om te dragen. Zij zijn meestal van massief metaal en kunnen soms voorzien zijn van een scharnier, zodat de drager ze gemakkelijk om zijn pols kan doen.

Kralen

Kralenarmbanden zijn veelzijdige stukken. Gemaakt van veel verschillende materialen, zoals edelstenen, glas, en hout, om er maar een paar te noemen, kunnen kralenarmbanden gemakkelijk aangepast of gestapeld worden aan uw stijl. Kralenarmbanden zijn zeer geschikt voor een casual look.

Ketting

Deze armbanden zijn meestal gemaakt van metalen schakels die met elkaar verbonden zijn tot een ketting. U kunt kiezen uit verschillende soorten kettingen, verschillende diktes, en verschillende materialen, en u kunt uw stijl dus gemakkelijk uitdrukken met een kettingarmband.

Charm

Misschien wel een van de meest aanpasbare van de armbandstijlen is de bedelarmband. Deze geschakelde armbanden zijn voorzien van bedeltjes die de lengte van de armband sieren. Elk bedeltje kan een ander levensmoment, persoon, plaats, of andere sentimentele herinnering voorstellen.

Manchet

Manchetarmbanden zijn een soort bangle-armbanden die aan één kant gedeeltelijk open zijn, zodat ze gemakkelijk aan en uit kunnen. Manchetten zijn meestal breed en grof, met een breed scala aan texturen, patronen, of edelstenen. Slankere manchetten kunnen ook een sierlijk of elegant accent geven.

Schakel

Van dik en zwaar tot slank en subtiel, schakelarmbanden kunnen zowel chic als chic gekleed worden om bij elke outfit te passen. Meestal zijn deze armbanden gemaakt van geel of wit goud, ze zijn duurzaam en bestand tegen dagelijks gebruik.

Tennis

Een tijdloze klassieker, tennisarmbanden kunnen met om het even welke edelsteen versierd worden, maar hebben meestal diamanten over de hele lengte. Elegant en veelzijdig, het is gemakkelijk om een eenvoudige maar modieuze look te creëren met één of meerdere lagen voor extra aandacht.

Wikkel

Wikkelarmbanden hebben vaak één sluiting en wikkelen meerdere keren rond de pols, waardoor u een gelaagde look krijgt met slechts één armband. Net als armbanden in laagjes geeft een wikkel een unieke toets aan elke outfit met slechts één armband.


Materiaal

Armbanden zijn er in vele vormen. Zo zijn “kostuum sieraden” een categorie mode-sieraden die armbanden omvat die gemaakt zijn van goedkope materialen of imitatie-edelstenen. Fashionsieraden zijn betaalbaar omdat de materialen minder kosten. Zij kunnen echter ook van korte duur zijn. Omdat de materialen van mindere kwaliteit zijn, breken mode sieraden vaak gemakkelijk, worden ze na verloop van tijd dof, en behouden ze hun waarde niet.

Edele sieraden daarentegen zijn gemaakt van duurzamere metalen en materialen zoals zilver, goud, platina, en kunnen echte edelstenen of diamanten bevatten, die hun glans of waarde niet verliezen na verloop van tijd. Fijne sieraden zijn een betere investering op lange termijn en kunnen in een ander stuk worden gezet met de hulp van ervaren juweliers.

Armbanden kopen

Armbanden van Avaressa zijn geliefde geschenken voor verjaardagen, feestdagen en diploma-uitreikingen. Viert u een grote promotie of een jubileum? Blader door onze showroom voor een sieraad van hoge kwaliteit dat een leven lang meegaat. Onze speciale armbanden met edelstenen en diamanten zijn een unieke manier om de geboorte van een kind of een belangrijke datum, zoals een huwelijk of een verloving, te herdenken. Maar overweeg het volgende voordat u uw armband uitkiest.

De juiste keuze

Wanneer u een armband voor uzelf of voor een geliefde koopt, moet u ervoor zorgen dat de armband de juiste maat heeft. Ja – armbanden zijn er in verschillende lengtes, en daarom is het belangrijk om ofwel de maat op te meten, ofwel een goed passende armband in onze showroom mee te nemen als referentie bij het vinden van het perfecte geschenk. Denk ook aan de levensstijl van de beoogde drager en bedenk welke soorten armbanden zij gewoonlijk dragen. Hebben zij een voorkeur voor bedelarmbanden die gemakkelijk kunnen worden aangevuld of aangepast, of hebben zij liever iets dat meer bescheiden is? Dragen zij het liefst elke dag een andere armband? Misschien zouden verschillende modestukken het beste werken.

Rekening houden met dagelijkse slijtage is ook een must. Werken zij vaak aan een bureau? Het herhaaldelijk stoten of laten rusten van de polsen op een bureau kan een rol spelen bij de vraag wat voor soort armband het meest comfortabel is voor de drager.

Het is een goed idee om een grote verscheidenheid aan armbandstijlen in uw juwelengarderobe te hebben, zodat u voor elke gelegenheid klaar bent.