Zoek
Sluit dit zoekvak.
Black Friday: 50% korting van 21 tot 27 november
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

3 Eenvoudige tips om uw sieraden te verzorgen en bewaren

Sieraden opbergen

Sieraden zijn niet alleen mooi – het is ook een van de beste, meest waardevolle aankopen die u kunt doen. Maar ze vergen wel wat onderhoud om te voorkomen dat ze dof worden of beschadigd raken. Dat houdt in dat ze goed schoongemaakt en bewaard moeten worden, zodat ze lang meegaan en hun glans behouden. Bij Avaressa zorgen wij er al meer dan een jaar voor dat de sieraden van onze klanten blijven schitteren. Lees verder voor onze eenvoudige tips over de juiste manier om uw sieraden schoon te maken en op te bergen.

Sieraden opbergen


Hoe maakt u uw sieraden schoon?

De eerste stap is uw sieraden schoon te maken voordat u ze opbergt, want sieraden die niet onderhouden worden kunnen de edelstenen en halfedelstenen beschadigen en de metalen doen verkleuren. Avaressa raadt u aan uw sieraden twee keer per jaar professioneel te laten inspecteren en reinigen.

Hoe maakt u uw sieraden schoon

Fijne sieraden

U kunt uw fijne sieraden ongeveer elke maand reinigen met een zachte methode, maar laat het ultrasoon reinigen over aan vakmensen, want die letten goed op losse stenen en geven advies over hoe ze te corrigeren. Een gebruikelijke reinigingsmethode die u thuis kunt doen is lauw water in een kom, een zachte tandenborstel, en een mild afwasmiddel gebruiken. Met de tandenborstel borstelt u heel voorzichtig vuil en puin weg, let daarbij op losse edelstenen. Als u die vindt, draag het sieraad dan pas weer als u het professioneel hebt laten repareren. Dep de sieraden ten slotte voorzichtig droog voordat u ze opbergt.

Zilveren sieraden

U kunt effectieve zilverpoets gebruiken om uw zilveren sieraden schoon te maken, of zelf thuis een versie maken met aluminiumfolie, zuiveringszout, zout en water. Bekleed een pan met aluminiumfolie en leg de sieraden erop. Strooi vervolgens wat zuiveringszout en zout over de sieraden, ongeveer 1 eetlepel per kopje water. Giet vervolgens kokend water op de pan tot de voorwerpen verzadigd zijn en laat ze een paar minuten in de oplossing zitten. Neem de sieraden eruit en dep ze droog met een pluisvrije doek. Zorg ervoor dat uw karaatgouden sieraden niet aan deze oplossing worden blootgesteld.

Zilveren sieraden

Hoe bewaart u uw sieraden?

Zodra uw sieraden schoon en droog zijn, zijn ze klaar om opgeborgen te worden.

Scheiden per soort

Het is altijd een goed idee om sieraden per soort te scheiden en op te bergen, zodat de verschillende metalen niet aantasten als ze met elkaar in aanraking komen. Om verwarring te voorkomen moeten fijne sieraden nooit in dezelfde ruimte worden opgeborgen als uw kleding, zilveren of met goud gevulde sieraden, dus als u die in een sieradendoos met laden of tussenschotten doet, voorkomt u dat.

Goud

Goud is betrekkelijk buigzaam en kan bekrast en beschadigd worden door hardere edelstenen. Om dit te voorkomen bewaart u uw gouden sieraden afzonderlijk in zachte stoffen zakjes of zelfs in vloeipapier gewikkeld in een doosje.

Gouden Bar Ketting


Zilver

Bewaar uw zilver in een sieradendoos die gevoerd is met katoen of vilt. De stof helpt overtollig vocht te absorberen en voorkomt dat uw sieraden verkleuren. U kunt uw sieraden ook losjes opbergen, gewikkeld in een zakje om de blootstelling aan lucht te beperken, voor een extra bescherming laag.

Ongeacht hoe ze bewaard worden, zilveren sieraden zouden twee keer per jaar schoongemaakt moeten worden, maar pas op dat u niet te veel poetst, dat veroorzaakt beschadigingen.

Zilveren Bar ketting

Diamant

Hoewel diamanten bekend staan als de hardste stof, kunnen zij toch bekrast worden door een andere diamant en kunnen zij krassen veroorzaken op zachtere metalen. Daarom moeten diamanten sieraden apart van uw andere sieraden bewaard worden, in zoiets als een droge doos die ze tegen vocht beschermt.

Diamant

Parel

Vanwege hun zachte samenstelling moeten parels ergens worden bewaard waar ze niet in de buurt komen van andere harde sieraden die krassen op hun oppervlak kunnen maken. Parels hebben een wisselwerking met plastic en zijn gevoelig voor oxidatie. Zij bevatten sporen van water, dus u moet ze niet in een luchtdichte omgeving bewaren, want dat zal ze broos maken en hun glans aantasten. Parels moeten in plaats daarvan in een zacht stoffen zakje of een gevoerde sieradendoos bewaard worden.

parels

Bewaren in een koele, droge ruimte

Hoge vochtigheid en schommelende temperaturen, zoals wij die hier in Nederland kennen, kunnen sieraden aantasten. Overweeg een luchtontvochtiger of airconditioner in de kamer waar uw sieraden bewaard worden, of doe silicapakketjes in uw sieradendozen om extra vocht te absorberen. Uw sieraden moeten ook niet te koud of te warm opgeborgen worden, maar liever op kamertemperatuur en uit de buurt van direct zonlicht.

Sommige soorten sieraden, zoals opalen, hebben echter wat vocht nodig om barsten te voorkomen. De vakmensen van Avaressa kunnen u adviseren over de beste mogelijkheden om deze te bewaren.

Mooie sieraden liggen voor u klaar bij Avaressa

Door preventieve maatregelen te nemen en ze op de juiste manier op te bergen, blijven uw sieraden in onberispelijke staat. Het beste wat u natuurlijk kunt doen is uw vertrouwen stellen in een gerenommeerde juwelier die u het beste kan leren hoe u voor uw sieraden moet zorgen, en die ook professionele reiniging en inspectie en reparatie- en hermontageservice van hoge kwaliteit kan bieden.

Als het erom gaat uw sieraden te houden zoals u dat wilt, vertrouw dan op het ervaren, deskundige team van Avaressa.