Search
Close this search box.
Black Friday: 50% korting van 21 tot 27 november
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Tien leuke ideeën voor een ketting met namen

Kettingen met namen zijn razend populair en een prachtige accessoire om jouw outfit helemaal compleet te maken. Het is ook een mooi en persoonlijk cadeau idee, om iemand eens extra mee te verrassen. In dit artikel hebben we de tien leukste en origineelste ideeën voor jou op een rij gezet.

1. Een blijvende herinnering aan het hele gezin

Een ketting met de namen van jouw gezin is een prachtige herinnering en een manier om jouw dierbaren altijd bij je te dragen. Kies het sieraad dat het beste bij jou past en let hierbij tevens op het aantal zijdes dat je kunt laten graveren. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke naamketting met twee te graveren zijdes of een bar ketting met vier zijdes. Je kunt er ook voor kiezen om op één zijkant meerdere namen te graveren, zoals de naam van jouw twee kinderen op de voorzijde en die van je partner op de achterzijde. Heb je drie of vier kinderen, kies dan voor een 3d bar ketting. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is altijd wel een sieraad dat perfect bij jou en je gezin past.

meest gekozen

2. Vereeuwig jullie trouwdatum

Laat jullie trouwdatum of een andere belangrijke datum graveren. Een erg origineel idee, aangezien de meeste mensen voor een naam kiezen. Je kunt zelfs aan de ene zijde de datum laten zetten en op de andere zijde jullie initialen. Indien je op zoek bent naar een leuk trouwcadeau, is dit ook een erg mooi cadeau om te geven. Ga bijvoorbeeld voor een naamketting voor de bruid en een stoere dog tag ketting voor de bruidegom. Zo heb je meteen een romantisch cadeau voor allebei.

3. Draag jouw geliefde viervoeter altijd met je mee

Natuurlijk is een ketting met namen ook perfect als herinnering aan jouw lieve viervoeter. Kies de naam van jouw huisdier of laat zelfs een foto van hem of haar graveren. Op deze manier draag je jouw huisdier altijd dicht bij je hart. Als je ook op zoek bent naar een bijpassend cadeautje voor je viervoeter zelf, kijk dan eens naar een initialen ketting of dog tag ketting. Al vereist het wel wat handigheid, om deze aan de halsband van jouw lieveling te bevestigen.

4. Een persoonlijk geboortecadeau voor een nieuwe moeder

Een kraamcadeautje kopen is niet altijd even makkelijk en een lieve attentie voor de nieuwe mama is een origineel idee. De nieuwe ouders worden vaak al overladen met kleding en knuffels, maar door het geven van een naamketting verwen je echt de kersverse moeder. Laat op de ene zijde de naam van de pasgeboren baby graveren en op de andere zijde de geboortedatum. Dit is gegarandeerd een cadeautje dat niet in de kast zal verdwijnen en waar jouw vriendin nog jarenlang van kan genieten, ook als de baby groter is.

5. Niemand vergeet meer hoe jij heet

Heb jij er ook zo een hekel aan als mensen jouw naam niet kunnen onthouden of verkeerd uitspreken? Met een naamketting is jouw probleem voorgoed opgelost, want ze kunnen deze altijd teruglezen op jouw sieraad. Kies voor een stijlvolle 18K vergulde ketting of een van 925 verguld zilver. Qua lettertype kun je kiezen uit elegant, modern en klassiek.

6. Een stoere dog tag met vingerafdruk

Een leuk cadeau vinden voor een man, is niet altijd de gemakkelijkste klus. Zeker als je op zoek bent naar een origineel cadeau en niet wil aankomen met een flesje parfum of een paar sokken. Een stoere dog tag ketting met jouw vingerafdruk is iets wat jouw partner zeker zal verrassen. Je kunt natuurlijk ook voor een naam of foto gaan, maar met een vingerafdruk is het sieraad wat subtieler en draagt jouw man jou altijd bij zich. Dit is trouwens ook een leuk cadeau voor papa’s.

7. Een bijzondere locatie op een bijzonder sieraad

Ben jij op zoek naar iets unieks, laat dan een bijzondere locatie vereeuwigen op een ketting met namen. In dit geval ga je niet voor een naam of tekst, maar laat je een bepaalde locatie omzetten in een coördinaat. Dit doe je makkelijk online of door jouw locatie aan ons door te geven. Wat dacht je van jouw geboorteplaats, de plek van jullie eerste date, je geboorteland of jouw happy place, zoals dat ene mooie strandje op vakantie.

8. Laat een foto graveren

Een foto zegt meer dan 1000 woorden en ook jouw favoriete foto kun je laten graveren op een persoonlijk sieraad. Denk aan een foto van jouw geliefde, je zoon of dochter, iemand die je helaas hebt verloren of jouw trouwe viervoeter. Voor het mooiste resultaat, kies je voor de dog tag hanger. Deze heeft een iets groter te graveren oppervlak, waardoor de details prachtig uitkomen. Draag de hanger naar buiten of naar binnen, net waar jij je prettig bij voelt.

9. Een verborgen tekst

Wil je graag een ketting met namen, maar wil je liever niet dat anderen kunnen lezen wat er staat? Vertaal dan jouw tekst in een andere taal, bijvoorbeeld in mooie Chinese tekens. Op deze manier heb jij een prachtig sieraad met een persoonlijke betekenis, maar hebben anderen geen idee wat er staat geschreven.

10. Herinner jezelf dagelijks aan jouw persoonlijke motto

Een ketting met namen is uiteraard niet enkel voor namen, ook een persoonlijk motto of lijfspreuk is een leuk idee om een eigen sieraad te laten ontwerpen. Zo herinner je jezelf elke dag aan jouw motto en draag je uit waar jij voor staat. Om de ketting af te stylen, kies je zelf ook nog de kleur en het lettertype.